Tapahtumat > Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari 10.11.2020

10.11.2020

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

Oulussa, Tampereella, Turussa, Helsingissä ja Espoossa on kartoitettu ja testattu datan hyödyntämisen ja energia- ja olosuhdetiedon visualisoinnin mahdollisuuksia ja uusia ratkaisuja Energiaviisaat kaupungit – hankkeessa. Yritykset ja kaupungit ovat toteuttaneet yhteistyössä useita erittäin kiinnostavia pilotteja julkisten rakennusten dataa hyödyntäen. Energia- ja olosuhdetiedon visualisoinnin tavoitteena on ollut ohjata rakennuksen käyttäjiä toimimaan energiaa säästäen sekä lisätä heidän ymmärrystään rakennuksen toiminnasta ja esimerkiksi vähentää huolia sisäilman laadusta. Kiinteistönhallinta- ja huoltonäkökulmasta tietoa on hyödynnetty ja yhdistelty energiatehokkaan ja optimaalisen rakennuksen käytön mahdollistamiseksi. Pilotoinnin avulla on saatu tietoa ratkaisujen soveltuvuudesta kaupunkien kiinteistöihin sekä paljon oppeja siitä, mitä visualisoinnissa vaaditaan mm. kaupunkien datan osalta.

Webinaarissa esitellään pilottien tuloksia sekä yritysten että kaupunkien näkökulmista. Lisäksi esitellään uusi Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas, jossa kerrotaan visualisointikokeilujen opeista ja suosituksista.

Tule kuulemaan tuloksia ja keskustelemaan visualisoinnin ratkaisuista!

Kutsun ja ohjelman löydät täältä: Linkki tiedostoon

Ilmoittaudu 9.11 mennessä osoitteessa: https://attendee.gotowebinar.com/register/9175487615637790478

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.