Tapahtumat > Uusia ratkaisuja energiatehokkuuskumppanuuteen 12.02.2019

12.02.2019

Uusia ratkaisuja energiatehokkuuskumppanuuteen

Vallilassa järjestetty Energiatehokkuuskumppanuus-tapahtuma oli viimeistä paikkaa vaille täynnä. Tapahtumassa käytiin läpi kumppanuuden eri puolia: Ensin kaupunkien kokemuksia energiatehokkuuskumppaanuudesta esitteli Motivasta Erja Saarivirta sekä neljän kaupungin edustajat. Saimme kuulla, että parhaat kokemukset ESCO-mallisesta energiatehokkuuskumppanuudesta oli Oululla, joka oli käyttänyt nk. Jyväskylän mallia. Huolena säilyivät kuitenkin mm. rakennusten sisäilmaolosuhteiden säilyminen ennallaan, ja niiden luotettava mittaaminen.

Yritykset pääsivät esittelemään omia ratkaisujaan kumppanuuteen pitchaamalla. Pitchaamassa oli pieniä yrityksiä, kuten Finess, sekä erittäin suuria alan toimijoita, kuten Assemblin. Lopuksi käsittelimme ESCO-mallisen energiatehokkuuskumppanuuden plussia ja miinuksia, sekä energiatehokkuuden unelmatilaa työpajassa. Tapahtuman yhteiset työpajamateriaalit löytyvät osoitteesta www.padlet.com/EKAT/K

Seuraavaksi kokoamme työpajan materiaalit ja Oulun kokemukset, joiden pohjalta kaupungit lähtevät työstämään erilaisia ehdotuksia uusiksi kumppanuusmalleiksi. Näitä yritykset ja alan järjestöt pääsevät arvioimaan ja kehittämään eteenpäin syvemmässä työpajassa toukokuun loppupuolella.

Kutsu_Energiatehokkuuskumppanuus_12.2.2019

Ohjelma

Tulevia tapahtumia