Tapahtumat > Uusia ratkaisuja energiatehokkuuskumppanuuteen 12.02.2019

12.02.2019

Uusia ratkaisuja energiatehokkuuskumppanuuteen

Vallilassa järjestetty Energiatehokkuuskumppanuus-tapahtuma oli viimeistä paikkaa vaille täynnä. Tapahtumassa käytiin läpi kumppanuuden eri puolia: Ensin kaupunkien kokemuksia energiatehokkuuskumppaanuudesta esitteli Motivasta Erja Saarivirta sekä neljän kaupungin edustajat. Saimme kuulla, että parhaat kokemukset ESCO-mallisesta energiatehokkuuskumppanuudesta oli Oululla, joka oli käyttänyt nk. Jyväskylän mallia. Huolena säilyivät kuitenkin mm. rakennusten sisäilmaolosuhteiden säilyminen ennallaan, ja niiden luotettava mittaaminen.

Yritykset pääsivät esittelemään omia ratkaisujaan kumppanuuteen pitchaamalla. Pitchaamassa oli pieniä yrityksiä, kuten Finess, sekä erittäin suuria alan toimijoita, kuten Assemblin. Lopuksi käsittelimme ESCO-mallisen energiatehokkuuskumppanuuden plussia ja miinuksia, sekä energiatehokkuuden unelmatilaa työpajassa. Tapahtuman yhteiset työpajamateriaalit löytyvät osoitteesta www.padlet.com/EKAT/K

Seuraavaksi kokoamme työpajan materiaalit ja Oulun kokemukset, joiden pohjalta kaupungit lähtevät työstämään erilaisia ehdotuksia uusiksi kumppanuusmalleiksi. Näitä yritykset ja alan järjestöt pääsevät arvioimaan ja kehittämään eteenpäin syvemmässä työpajassa toukokuun loppupuolella.

Kutsu_Energiatehokkuuskumppanuus_12.2.2019

Ohjelma

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.