Tapahtumat > Lämmön kysyntäjousto palvelurakennuksissa 26.11.2019

26.11.2019

Lämmön kysyntäjousto palvelurakennuksissa

Aika: 26.11.2019 klo 12.30 – 16.00

Paikka: Turku, SparkUp Event Arena, Tykistökatu 4 b, 20520 Turku

Kaupungit tarvitsevat näkemystä lämmön kysyntäjoustoteknologian hyödyntämiseen palvelurakennuksissa!

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kaupungeilla on tavoitteena mahdollistaa rakennuskantansa liittyminen lämmön kysyntäjoustoon ja rakennusten toimiminen virtuaalivoimalaitoksena. Tilaisuudessa käsitellään kaupunkien tarpeita lämmön kysyntäjouston ja virtuaalivoimalaitosratkaisujen suhteen, kerrotaan Energiaviisaat kaupungit –hankkeen pilotoinneista sekä esitellään lämmön kysyntäjoustopilotteja.

Kutsumme yrityksiä ja muita organisaatioita ja asiantuntijoita esittelemään ratkaisujaan ja keskustelemaan kysyntäjouston soveltuvuudesta kaupunkien palvelurakennuksiin.

Kaupungit haluavat tietää, millaisia ratkaisuja kysyntäjoustoon on saatavilla: Käytännön teknologiat, palvelut ja käyttäjäkonseptit. Lisäksi kaupunkeja kiinnostaa tietää, mitä kaikkea pitäisi huomioida, kun kaupunkien palvelurakennuskantaa (esim. kouluja ja päiväkoteja) mietitään liitettäväksi kysyntäjoustoon ja toimimaan virtuaalivoimalaitoksina. Tilaisuudessa on varattu aikaa myös yritysedustajien ja muiden osallistujien esittäytymiseen ja verkostoitumiseen.

Lämmön kysyntäjousto_Turku_26.11.2019_kutsu ja ohjelma

Ilmoittautuminen 19.11.2019 kello 12:00 mennessä täällä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Virtuaalivoimalaitokset julkisissa kiinteistöissä -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.