Tapahtumat > Energy Hackathon 17.05.2019

17.05.2019

Energy Hackathon

Tule ideoimaan ja kehittämään uusia ratkaisuja energian visualisointiin ja pelillistämiseen!

Energiankulutuksen vähentämisellä niin kodeissa, kouluissa ja töissä on suuri merkitys päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Energiankulutuksen pienentämiseksi on hyvä tehdä energiateemasta sekä omista vaikutusmahdollisuuksista kiinnostavaa ja osallistavaa jo lapsille ja nuorille.

Turussa 17.-18. toukokuuta järjestettävässä Energy Hackathonissa etsitään uusia ratkaisuja siihen, miten energiaa ja energiankulutusta voisi tehdä näkyvämmäksi ja sen säästäminen mielenkiintoiseksi mahdollisimman konkreettisilla ja hauskoillakin tavoilla. Kilpailuhaasteena on kehittää ratkaisuja, kuten digitaalisten sovelluksia ja pelejä, joiden avulla energiateemasta voisi oppia enemmän sekä rakennuksissa että niiden ulkopuolella.

Tapahtumassa kuullaan alustuksia kilpailuhaasteeseen liittyen ja osallistuvilla tiimeillä on mahdollisuus saada tukea ja sparrausta ideointiin laajalta joukolta eri alojen asiantuntijoita. Mukana sparraamassa 6Aika Energiaviisaat kaupungit-hankkeen edustajat ja 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen edustajat, Educraftor, Tieto Finland Oy, ISS Palvelut Oy, Fortum Oyj ja Turku Energia. Keynote-puhujana tapahtumassa nähdään Ilkka Halava.

Kilpailutöissä toivotaan hyödynnettävän monipuolisesti esimerkiksi rakennusten energia- ja kulutusdataa tai muuta avointa dataa sekä esimerkiksi lisätyn todellisuuden (AR) elementtejä, joiden avulla energiaa ja energiankulutusta voidaan konkreettisesti havainnollistaa.

Palkintona jaetaan 4000 euroa, Lenovon kannettavia ja voittajaehdotuksille tarjotaan tukea ideoiden jatkokehittämiseen ja pilotointiin.

Tapahtuma on suunnattu pelialan, energia-alan ja ohjelmistoalan yrityksille, start-upeille, opiskelijoille ja muille kiinnostuneille!

Aika: 17.-18.5.2019

Paikka: SparkUp, Turku Tykistökatu 4, 20520 Turku

Lisätietoa: https://energiaviisaat.fi/energyhackathon/

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/energyhackathon 3.5.2019 mennessä.

More information about the event in English can be found here.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä 6Aika-hankkeet Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt ja Energiaviisaat kaupungit.

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.