Tapahtumat > Energiaviisaat palvelukiinteistöt – kaupungit etsivät uusia ratkaisuja, 7.11 & 12.11.2018 07.11.2018

07.11.2018

Energiaviisaat palvelukiinteistöt – kaupungit etsivät uusia ratkaisuja, 7.11 & 12.11.2018

Tampereella 7.11. ja Turussa 12.11.2018 järjestettiin markkinakartoitustilaisuudet Energiaviisaat palvelukiinteistöt, joissa etsittiin uusia ratkaisuja kiinteistöjen energia-, käyttäjä ja olosuhdedatan keräämiseen sekä hyödyntämiseen. Jotta kaikki halukkaat saatiin mukaan, järjestettiin tilaisuudet kahdessa kaupungissa.

Tilaisuuksissa kuultiin kaupunkien tarpeista sekä pilottikohteiksi valituista palvelukiinteistöistä. Kaupunkien pilottikohteissa testataan hankkeen aikana uusia IoT:hen perustuvia ratkaisuja tiedon keräämiseen, analysointiin ja tehokkaampaan hyödyntämiseen sekä datan varastointiin.

Tilaisuuksiin kutsuttiin joukko yrityksia pitchaamaan omia ratkaisujaan sekä käytiin kahdenkeskisiä keskusteluja yritysten ja kaupunkien välillä.

Hankkeen aikana kaupungit testaavat pilottikohteissaan ratkaisuja, joilla energia-, käyttäjä ja olosuhdedatan keruuta voidaan parantaa ja datan hyödyntämistä kehittää rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi.

Agenda

Tutustu tapahtumien materiaaleihin

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.