Tapahtumat > Energiapalvelualusta-työpaja 1, Tampere 10.04.2019

10.04.2019

Energiapalvelualusta-työpaja 1, Tampere

EKAT-hankkeessa mukana olevilla kaupunkien tavoitteena on alueen, rakennusryhmän ja korttelin toimintojen kehittäminen avoimeksi energiapalvelualustaksi. Alustalla rakennukset toimivat virtuaalivoimalaitoksina mahdollistaen hajautetun energiantuotannon opitmaalisen ohjaamisen.

Järjestämme Tampereella kaksi työpajaa 10.4.2019 ja 24.4.2019.

Työpajoissa pyritään löytämään yhteinen näkemys energiapalvelualustan tärkeimmistä ominaisuuksista, käyttäjistä ja käyttökohteista, jotta kaupungeissa voidaan myöhemmin edetä sujuvasti alustojen pilotointeihin.

Tilaisuuksissa toteutetaan Lean Service Creation -periaatteella alustan vähimmäisvaatimusten määrittely sekä kuullaan alustaan liittyvistä, hankkeen aikana toteutettavista hankinnoista ja kokeiluista. Lisätietoa työpajojen ohjelmista löydät täältä.

Ilmoittaudu ensimmäiseen työpajaan 8.4. mennessä alla olevan linkin kautta.

ILMOITTAUTUMISLINKKI

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.