Tapahtumat > Kiinteistöjen datan visualisointi -työpaja 31.10.2019

31.10.2019

Kiinteistöjen datan visualisointi -työpaja

Energiaviisaat kaupungit-hanke järjestää työpajatapahtuman Tampereella, Moreeniassa. Tapahtumassa keskustellaan kiinteistöjen datan, mm. energia- olosuhde- ja käyttäjäpalautedatan visualisoinnista eri käyttäjäryhmien kautta ja erilaisten demojen kautta. Ratkomme esimerkiksi seuraavia kaupunkien pohtimia kysymyksiä:

• Millainen on maailman ymmärrettävin rakennuksen datan käyttöliittymä?
• Miten energia- ja olosuhdetietoa voisi esittää ymmärrettävästi ja kannustavasti eri käyttäjäryhmille?
• Miten visualisoida monikulttuurisissa yhteisöissä ja ilman yhteistä kieltä?

Tapahtumassa käydään läpi tuloksia nopeista kokeiluista, jaetaan parhaita käytäntöjä, esitellään Energiaviisaat kaupungit -hankkeen tuottamat visualisointiohjeet ja kouluille suunnittelua auttavat käyttäjäprofiilit sekä keskustellaan alan suunnasta. Tarkoituksena on myös jättää aikaa yhteiseen jutusteluun ja tutustumiseen. Tarkempi ohjelma ja kutsu löytyvät täältä: Datan visualisointi työpaja 31.10.2019.

Ilmoittaudu viimeistään 27.10 tämän linkin kautta.

Tulossa jatkona toinen tapahtuma myös helmikuussa 2020.

Tulevia tapahtumia

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari

05.10.2020

TamSAFA ja Energiaviisaat kaupungit -hanke järjestävät Sosiaalisesti kestävä
rakentaminen -seminaarin, joka on jatkoa 2019
järjestetylle rakennetun ympäristön hiilijalanjäljen laskenta seminaarille. Sosiaalinen kestävyys tukee energiaviisasta rakentamista. Seminaari on osa Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaa, jonka teemana on Kontakti.

Rakennetun ympäristön dataseminaari

06.10.2020

6Aika-hanke Energiaviisaat kaupungit järjestää yhteistyössä Finnish Industrial Internet Forumin (FIIF) ja Dimeccin kanssa webinaarin kiinteistödatan lisäarvosta ja käytännön esimerkeistä.

Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa -webinaari

03.11.2020

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeerannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestävät webinaarin, jossa esitellään kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Tulossa esimerkiksi esittely Helsingin ja Nuuka Solutionsin yhteisestä pilotista kaupungin palvelurakennusten liittämisestä sähkön kysyntäjoustoon yhdessä Helenin kanssa.

Energia- ja olosuhdedatan visualisointi – webinaari

10.11.2020

Marraskuussa 2020 Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestävät yhteisen webinaarin, jossa käsitellään energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta. Tapahtumassa esitellään yritysten toteuttamat visualisointipilotit julkisten rakennusten datan pohjalta ja Energiaviisaat kaupungit -hankkeen kehittämä Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas.